Punctul de vedere oficial al ministerului agriculturii in anul 2000

In jos

Punctul de vedere oficial al ministerului agriculturii in anul 2000

Mesaj  razvan la data de Joi Mai 27, 2010 3:30 pm

Stimata redactie,
Ne vedem fortati sa constatam atat incalcarea legii cat si a normelor deontologice jurnalistice de catre angajatii anumitor ziare si alte publicatii.Astfel, in urma convocarilor repetate la Ministerul Agriculturii si Alimentatiei a tuturor asociatiilor chunologice cu caracter national,inregistrate in evidentele juridice, precum si a documentelor solicitate a fi prezentate de catre acestea,s-au putut constata urmatoarele:
1.Nu exista nici o asociatie numita "Asociatia Chinologica din Romania"(AChR) cu sediul juridic in strada Popa Tatu nr. 61,Bucurestisi al carei presedinte inregistrat sa fie domnul Petru Munteanu.Mai mult,stampila folosita de acesta a fost declarata nula.
2.Exista o asociatie denumita "Asociatia Chinologica din Romania"(AChR) cu sediul juridic in Calea Mosilor nr. 128,Bucuresti, al carei presedinte inregistrat este domnul Vasile Maier,hotararile instantei referitoare la acestea fiind definitive inca din inie 1999.
3.Ezista dovezi certeca au fost emise un numar imens de mare de pedigree false,gresite sau neinregistrate,sub sigla Federatiei Chinologice Internationale, fara autorizatia acesteia.
4.S-a constatat incalcarea regulilor si regulamentelor vamale cu privire la modulin care se face inregistrarea expertizelor vamale, incasarile taxelor de evaluare vamala,autorizarea expertilor vamali, folosirea documentelor fiscale cu regim specialde catre un grup de persoane conduse de domnul Petru Munteanu (nu poate fi folosit numele de asociatie,deoarece din punct de vedere juridic ea nu exista sub denumirea folosita de "Asociatia Chinologica din Romania"(AChR) popa Tatu).S-au constatat de asemenea grave incalcari ale normelor si legilor in vigoare cu privire la regimul incasarilor valutare pe teritoriul tarii noastre din partea acestui grup.
5.In conformitate cu Legea 21/1924 cu privire la organizatiile nonguvernamentale,Ministerul Agriculturii si Alimentatiei are dreptul de a aviza si controla functionarea acestora si poate solicita instantei desfiintarea celei la care se constata ca nu respecta legislatia in vigoare.Dorindu-se respectarea cadrului juridic existent, toate partile implicate au fost invitate de doua ori de catre ministrul agriculturii si alimentatiei sa-si prezinte documentatia juridica si chinotehnica.Cu toate ca au fost instiintati si au luat la cunostinta,reprezentamtii din Popa Tatu nr. 61 nu s-au prezentat la prima intalnire,iar la a doua au prezentat un dosar ce cuprinde note de corespondenta, copii dupa articole din reviste de specialitate referitoare la bolile si parazitii cainilor,reclame la canise si cabinete medicale veterinare, fragmente din povesti cu caini etc., dar nici o hotarare judecatoreasca in masyra sa ateste autorizarea de functionare sub numele de "Asociatia Chinologica din Romania (AChR) nominalizata prin persoana domnului Petru Munteanu.Mai mult au facut dovada incalcarii hotararilor definitive ale instantelor de judecata romane prin continuarea efectuarii de plati la FCI si organizarea de concursuri si expozitii sub egida acestei organizatii.
6.Crearea tuturor premizelor pentru izbucnirea unui conflict de reprezentativitate in cadrul FCI-ului care ar putea determina excluderea Romaniei din aceasta organizatie.Situatia a fost creata prin diverse mijloace de catre persoane iresponsabile conduse de domnul Petru Munteanu si a fost manifestata prin nerespectarea hotararilir instantei de judecata romane, care le-au fost aduse la cunostiinta conducerii FCI, in forma tradusa si si autentificata.Primirea acestor documente a fost confirmata de directorul executiv al FCI, domnul Yves De Clercq, in cadrul interviului televizat prezentat de TVR 2 in emisiunea "Arca lui Noe",duminca 2 iulie 2000.
7.Dopa cum stipuleaza toate conventiile diplomatice, reorezentarea unei tari la nivel international este asigurata de un organism sau o institutie si nu o persoana sau grupare oarecare.Aceasta reprezentare se poate face fie direct prin acordul organismelor guvernamentale de resort, fie prin delegarea unei organizatii de profil.Astfel si AChR cu sediul in Calea Mosilor a primit din partea MAA, cu ani in urma, dreptul de reprezentare unica la FCI.Constatandu-se insa aceste grave situatii de fapt,MAA a luat decizia normala si legala de a crea un organism unic de reprezentare a tarii la FCI si anume Autoritatea Nationala Canina,iar pe baza consultarilor au fost nominalizati specialisti din toate partile implicate, al caror criteriu de selectie a fost doar cel al competentei.
8.In problema importului necontrolat de caini s-au constatat:
a.efectuarea de operatiuni de "spalari" de pedigree,pe teritoriul tarii;
b.incalcarea normelor sanitar veterinare in vigoare,fapt ce a facut posibila aparitia unor boli precum
bruceloza,cu posibile efecte foarte grave la nivelul intregii populatii canine
9.S-au incalcat de asemenea prevederile Ordinului MAA nr. 103/1998 cu privire la autorizarea caniselor si neplata taxelor catre stat.
10.In cea ce priveste sitruatia omologarii internationale a raselor autohtone, in urma analizelor efectuate pe baza documentatiilor depuse si a raspunsurilor directe a celor convocati, s- au constatat urmatoarele :
a. gruparea condusa de domnul Petru Munteanu nu a respectat prevederile deciziei nr. 17176/1998 a MAA
cu privire la ciobanescul romanesc si activitatea de omologare a lor acordata Clubului National de Caini
Ciobanesti Romanesti ( CNCCR ) in anul 1998, tot pe baza analizelor situatiei acestora la acea data,fapt
ce a starnit confuzie si haos, intr-o prima faza,printre detinatorii si crescatorii de astfel de caini, mai ales
prin "fabricarea" si publicarea unui standard de rasa total aberant,(ciobanescul mioritic nu ar trebui sa
aiba par,toate tipurile de par fiind considerate defecte eliminatorii ) ;
b. singura documentatie corect intocmita si verificata impreuna cu presedintele in exercitiu la acea data
(decembrie 1998) a Comisiei de Standarde a FCI, dr. J.M. Paschoud, invitat de domnul ministru Ioan
Avram Muresean special cu acest scop la Bucuresti, a fost cea prezentata de CNCCR..Tinand cont de
solicitarea CNCCR si de situatia ramanerii in urma a rasei ciobanesc carpatin, domnul ministru a luat
decizia infiintarii unei comisii nationale pentru aceasta rasa cu membri din toate zonele de crestere a
acestor caini.
Avand in vederecele prezentate,s-a decis infiintarea Autoritatii Nationale Canine din Romania (ANCR), cum atributii clar stipulate, care in nici un caz nu "nationalizeaza" cainii, asa cum initial persoane fara discernamant au emis opinii, ci creaza cadrul legal coerent, ca peste tot in lume, pentru desfasurarea tuturor activitatilor chinologice.
Ca urmare a implicarii personale a ministrului agriculturii in vederea unificarii miscarii chinologice si asigurarea transparentei desfasurarii activitatii acesteia,ANCR a putut prezenta in premiera absoluta ciobanestii mioritici la Campionatul Mondial de le Milano,in ringul de onoare,in aceeasi zi, 24 iunie2000,in care au fost prezenti 6000 de caini si peste un milion de spectatori.
Imnul national al Romaniei s-a facut auzit in incinta imensei sali de desfasurare a mondialelor canine datorita faptului ca Romania a fost reprezentata oficial de un organism aflat sub tutela Ministerului Agriculturii si Alimentatei, respectiv a Guvernului, si nu de o grupare inexistenta juridic.Acest lucru a fost clar exprimat de directorii executivi ai FCI si ENCI(Italia) care au subliniat atat acordul lor pentru includerea ANCR in FCI cat si pentru prezentarea ciobanescului romanesc mioritic la aceasta expozitie.
Referitor la faptul exprimat in presa ca MAA si Ambasada Italiei nu a acordat sprijinul pentru obtinerea vizelor si celorlalti participanti inscrisi la mondiale, tinem sa subliniem ca nimeni in afara membrilor CNCCR nu ne-au solicitat in acest sens iar in plus multumim inca o data pentru sprijinul personal acordat delegatiei romane de catre Consulul general al Italiei la Bucuresti.

Ramane evidenta pozitia personala a arbitrului maghiar prezent in ringul mondialelor de la Milano si exprimata Televiziunii Romane , care este total impotriva omologarii ciobanestilor romanesti , pozitie pe care nu o comentam .

Cu toate ca au fost trimise si la redactiile ziarelor comunicatele de presa ale MAA si ale Asociatiei Chinologice din Romania (AChR) - Calea Mosilor, legal constituita , unele dintre publicatii au preferat sa incalce atat legile in vigoare cu privire la verificarea autenticitatii surselor de informare, cat si regulile deontologice, ce obliga a se contacta biroul de presa al MAA inainte de publicare .


Consilier al ministrului

Enea Ioan Truta

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Punctul de vedere oficial al ministerului agriculturii in anul 2000

Mesaj  razvan la data de Joi Mai 27, 2010 3:32 pm

CLUBUL NATIONAL DE CAINI CIOBANESTI ROMANESTI - CNCCR este un organism legal infiintat, juridic si fiscal inregistrat, si care a fost abilitat de Ministerul Agriculturii in anul 1998 sa fie "unica organizatie din Romania care sa reprezinte toate problemele legate de cainii ciobanesti romanesti in plan intern si international"!
In cadrul acestui club CNCCR incepand cu anul 1997 anul infiintarii lui s-au realizat in ordine cronologica urmatoarele :
1998 – am conceput, condus si realizat primul Campionat National al Cainilor Ciobanesti Romanesti din istoria miscarii chinologice nationale a carui prima etapa s-a desfasurat in Bucuresti
- impreuna cu o echipa a Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti condusa de academicianul Ioan Miclaus, compusa printre altii de catre profesorul dr. Andrei Tanase - sef al Catedrei de Chirurgie, profesorul dr. Alin Bartoiu - sef al catedrei de Reproductie Animala, etc am organizat si realizat masurarea a peste 400 de exemplare de ciobanesti romanesti provenind din intreaga tara si prezenti la acest eveniment
- impreuna cu aceeasi echipa a Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti am realizat a doua restandardizare a raselor de mioritic si carpatin din istoria acestor rase si am inregistrat la Ministerul Agriculturii aceste standarde. Prima standardizare a fost facuta la Iasi de catre membrii Facultatii de Medicina Veterinara din Iasi si ai Ministerului Agriculturii in anul 1985 dar desi a fost publicat in Monitorul Oficial decizia ministrului agriculturii de inregistrare a acestor standarde dintr-o eroare textul lor nu a fost inregsitrat odata cu cererea aferenta si asa s-a pierdut cu efecte catastrofale pentru aceste rase singurul document official legat de standardele lor pana in anul 1998.
- impreuna cu ziarul Ziua, Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, si Primaria Municipiului Bucuresti l-am adus la Bucuresti la Finala primului Campionat National pe seful Comisiei de Standarde al Federatiei Chinologice Internationale FCI , dr. Jean Maurice Paschoud – cel care respinsese prima documentatie trimisa acestei comisii din motive de incompetenta, greseli nepermise si amatorism. Impreuna cu acesta am intocmit si verificat intreaga documentatie necesara omologarii acestor rase.
- am realizat si lansat cu aceasta ocazie a finalei primului campionat national prima revista din lume dedicata ciobanestilor romanesti, revista MOLDA MAGAZIN. Tiraj 10.000 de exemplare, format A3, full color.
- am introdus in Romania pentru prima oara cupele profesioniste acordate castigatorilor in locul paharelor de bere, a vazelor de sticla si a panglicilor folosite pana atunci.
- in urma acestor realizari mi-a fost incendiata casa de catre autori necunoscuti in ziua plecarii sefului Comisiei FCI, , dr. Jean Maurice Paschoud, cu scopul vadit de a se distruge documentele existente la arhiva si documentatia intocmita, ( Incendiul a fost prezentat si la televiziunile nationale, casa nu avea asigurare,eu lipseam de acasa,etc )
1999 – am realizat impreuna cu o echipa a Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti program pilot de cursuri de instruire, pregatire si autorizare a unor candidate de arbitrii si arbitrii pentru rasele mioritic si carpatin.
- am organizat al doilea Campionat National cu 7 expozitii in tara si in Bucuresti
2000 – am conceput si propus spre aprobare ministrului agriculturii din acea vreme planul Autoritatii Nationale Canine din Romania. Propunerea a fost aprobata de acesta dar dupa circa 4 luni a fost respinsa de Guvernul Romaniei din motive politice legate de alegerile ce urmau sa se desfasoare in acea perioada.
- in baza calitatii de membru al acestei autoritati am organizat, condus si prezentat pentru prima oara in istoria chinologiei nationale si mondiale o delegatie formata din proprietari si crescatori de ciobanesti romanesti mioritici, arbitri si jurnalisti ai TVR la Campionatul Mondial de la Milano
- am realizat si lansat al doilea numar al revistei bilingve MOLDA MAGAZIN in acelasi format A3, tiraj de 10.000 de exemplare, full color. Acest numar a fost apreciat la WORLD DOG SHOW Milano 2000 ca fiind cel mai frumos produs de gen prezentat acolo.
- am oferit in mod public tenorului Luciano Pavarotti prezent special la Bucuresti cu ocazia concertului prilejuit de eclipsa un pui de ciobanesc romanesc mioritic. In cadrul aceleiasi campanii de popularizare a rasei prin intermediul diverselor persoane si personalitati artistice,politice, militare,etc am oferit mioritici dnilor Emil Constantinescu Presedinte al Romaniei, Adrian Nastase prim ministru al Romaniei, Sorin Ducaru ambasador in SUA, Misu Negritoiu, Florin Calinescu, prof Virgil Magureanu, Horia Brenciu,etc Astazi exista trimisi de mine personal mioritici in SUA, Franta, Germania, Italia, Spania, Austria, Coreea de Sud, Serbia, Bulgaria, Rusia, Ungaria,etc
- ca urmare acestor realizari la scurt timp de la intoarcerea de la Milano,cainele meu : mioriticul URSU portdrapelul rasei, a fost gasit mort in curtea casei mele iar din analiza cazului facuta de catre seful Catedrei de Anatomie si Patologie al Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti rezulta ca a fost omorat prin folosirea de socuri electrice
- am organizat al treilea Campionat National cu 7 expozitii in tara si in Bucuresti
2001 – am conceput si realizat primul site despre aceste rase www.ciobanesti.ro
- pe baza rezultatelor obtinute cu experimentul pilot lansat in 1993 am conceput, realizat si publicat prima baza de date din lume de tip Carte de Origine pentru ciobanestii romanesti in format electronic. In aceasta Carte de Origine se gasesc astazi inregistrate peste sapte mii de exemplare, cu genealogiile aferente, palmaresul si alte observatii de strict interes chinologic
2001-2005 – am realizat cate un campionat National si International pentru cainii ciobanesti romanesti in fiecare an, cu o medie de 7 expozitii anuale in Bucuresti si restul tarii si 160 de caini prezenti per expozitie
2006 – am realizat si introdus pentru prima oara in Romania uniforme pentru arbitrii chinologi
- am realizat un nou campionat International cu o 8 expozitii in tara si Bucuresti
- am realizat o emisiune saptamanala destinata cainilor la Antena 1 impreuna cu Horia Brenciu
2007 – am realizat si trimis in numele CLUBULUI NATIONAL AL CAINILOR CIOBANESTI ROMANESTI - CNCCR dosarul complet de omologare internationala a raselor mioritic si carpatin catre asociatia internationala UCI-AVDH. Acest dosar continea: dosarul tehnic, dosarul medical intocmit de o echipa a Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti, dosarul foto, dosarul media, dosarul cu liniile de sange pe trei generatii cunoscute fara consangvinizare – 67 la mioritic si 19 la carpatin
- reprezentantul UCI-AVDH a inmanat CNCCR in cadrul unei conferinte de presa tinute la Brasov scrisoarea de aprobare a inregistrarii si recunoasterii internationale a acelor doua rase de caini ciobanesti romanesti mioritic si carpatin.
- constatand ca termenul acordat de catre cealalta asociatie internationala, FCI, legat de depunerea dosarelor de omologare de catre Asociatia Chinologica Romana se apropia de expirare, ca riscul pierderii acestei omologari la respectiva asociatie era real mai ales ca: dosarul fusese deja respins odata in anul 1995, ca nu existau decat situatii haotice si total neprofesioniste in cadrul activitatilor legate de aceste rase in cadrul ACHR membra a FCI, ca toata documentatia trimisa de ACHR catre FCI pentru omologare era inscrisa pe doar patru pagini format A4 si atat, am luat masura trimiterii catre FCI a intregii documentatii realizate de catre CNCCR. Numai asa FCI a putut incepe omologarea internationala a mioriticului in cadrul ei.
- am realizat un nou campionat International cu 15 expozitii in tara si Bucuresti adevarat record in materie
- am realizat primul calendar pentru promovarea ciobanestilor romanesti in format A2, tiraj 10.000 de exemplare, full color
2008-2009 – am realizat doua campionate internationale cu o medie de 6 expozitii
- am realizat al doilea calendar de popularizare al raselor nationale in format A2, tiraj 10.000 de exemplare, full color

Cezar Osiceanu
Presedinte CNCCR

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum