In memoriam dr. Ruxandra Nicolescu

In jos

In memoriam dr. Ruxandra Nicolescu

Mesaj  razvan la data de Joi Mai 27, 2010 5:57 pm

De curand s-a stins din viata unul dintre pionierii chinologiei nationale si totodata al activitatii de omologare internationala a ciobanestilor
romanesti,doamna doctor Ruxandra Nicolescu.
Pentru toti cei care au cunoscut-o atat inainte cat si dupa infiintarea Clubului National de Caini Ciobanesti Romanesti - 13 decembrie 1997-acest trist eveniment se constituie intr-o mare pierdere.
Ca urmare a activitatilor depuse pentru omologarea raselor de caini ciobanesti romanesti,domnia sa a fost aleasa ca prima vicepresedinta responsabila pentru rasa ciobanesc romanesc carpatin in cadrul CNCCR in sedinta de infiintare a clubului din 13 decembrie 1997.
Raman in urma acestui om cu mare dragoste pentru animale carti,articole de presa, emisiuni radio si tv dar care toate nu vor putea tine niciodata locul primei doamne a chinologiei nationale romane asa cum o denumisem noi, discipolii domniei sale.
A fost un reputat arbitru national si international, primul arbitru all round din Romania, prima arbitra atestata pentru rasele de caini ciobanesti romanesti din lume si prima arbitra all round din Balcani.
Ca militant pentru drepturile si protectia animalelor a fost membra fondatoare a unei asociatii de protectie a animalelor fara stapan-Colt Alb- care a primit sprijinul direct al actritei Brigitte Bardot pentru calitatea si numarul actiunilor sale din acest domeniu.
In calitatea sa de medic veterinar a fost promotoarea introducerii in Romania a metodelor de diagnosticare si tratament moderne, a aparitiei si dezvoltarii unor ramuri ale medicinei veterinare legate de animalele mici,practic inexistente in acele timpuri.
Odihneasca-se in pace !
Cezar Osiceanu - Presedinte CNCCR
_________________
Allways together!

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: In memoriam dr. Ruxandra Nicolescu

Mesaj  razvan la data de Joi Mai 27, 2010 11:51 pm


razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum