Ghiuta si ai lui mincinosii neamului!

In jos

Ghiuta si ai lui mincinosii neamului!

Mesaj  razvan la data de Dum Aug 08, 2010 12:34 pm

De cand sunt nu am mai vazut asa o mare minciuna ca acea pe care o trage "clanul" de la Humor neamului romanesc!
Scrie acolo negru pe alb http://www.bucovinadogs.ro/ro/standard-ciobanesc-romanesc-de-bucovina.htm ca:
CIOBANESC ROMÂNESC DE BUCOVINA
(Chien de berger roumain de Bucovine)

ORIGINE: România

UTILIZARE: Câine ciobanesc pentru turmele de oi si pentru bovine. Excelent câine de paza.

CLASIFICARE F.C.I.: Grupa II Pinscher-Schnauzer, Molossoizi, Câini de cireada si de munte elvetieni si alte rase
Sectiunea 2.2 – Molossoizi, tip montan
Fara proba de lucru

SCURT ISTORIC: Ciobanescul de Bucovina este o rasa naturala care s-a format în arealul Carpatilor, în Bucovina, mai exact în nord-estul României. Aceasta rasa a beneficiat de o atentie speciala în ceea ce priveste selectia si ameliorarea, ceea ce a condus la existenta tipului actual. In aceasta regiune, exemplarele acestei rase sunt utilizate cu mare succes la paza turmelor si a proprietatii. Acest câine mai este foarte cunoscut si sub denumirea de "DULAU" sau "CAPAU" .

Comisiile F.C.I. de Standarde si Stiintica au aprobat acest standard în cadrul reuniunii comune care a avut loc în data de 18,19 septembrie 2004 la Sarlat-Franta.

Comitetul general F.C.I. a aprobat acest standard în cadrul reuniunii care a avut loc în data de10, 11 noiembrie. la Kyoto-Japonia.


Iar in nomenclatorul FCI http://www.fci.be/nomenclature.aspx scrie negru pe alb ca:
Ciobanescul est -european ( Ciobanesc romanesc de Bucovina )este o rasa omologata de Romania si ... SERBIA! Shocked Shocked
Am intrat de curand pe http://www.bucovinadogs.ro si nu mi-a venit sa cred ca domnilor :
- Dorin Ghiuta » Canisa de Humor
- Stroe Macovei » Canisa de Plai Vrancean
- Marius Pop » Canisa de Plai Bargauan
- Vasiliu Vasile » Canisa de Radaseni
- Edward Riznic » Canisa Sapte Coline
- Sebastian Ratiu » Canisa "of Buffalo"
- Paisie Furdui » Canisa de Birnova
- Talasman Constantin » Canisa de Mihaiesti
- Solcanu Lavinius » Canisa"Casa Bucovineana"
- Puicin Laurentiu » Canisa Pastorum Romanorum
- Petrica Mot
- Domitian Morosanu
- etc
NU LE-A CRESCUT NASUL CA LUI PINOCHIO pentru minciuna publicata pe site-ul lor!
Verificati si :
http://www.ach.ro/STANDARDE%20_ROMANESTI/CRB/bucovina_EN_09.09.pdf
unde scrie la fel negru pe alb ca patronajul rasei este al Romaniei si al Serbiei, ca data publicarii standardului original a fost 26.03.2009 nu cea publicata de mincinosi mai sus, si ca originea rasei este in Romania Serbia si Bulgaria! Shocked Shocked Embarassed
Mincinosii neamului romanesc bine zis!

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

minciunile dlui Morosanu!

Mesaj  razvan la data de Mar Aug 10, 2010 12:54 pm

e: ciobanescul romanesc de Bucovina este sarb?!
by CEZAR_OSICEANU on Tue Aug 10, 2010 12:50 pm

Am in fata o carte scrisa de catre Morosanu Domitian Cristian din Suceava si care se intituleaza "Ciobanescul Romanesc de Bucovina - monografie in cuvinte si imagini" publicata de Editura Cygnus din Suceava in anul 2010 inregistrata ISBN 978-973-1768-14-4 in cadrul descrierii CIP a Bibliotecii Nationale a Romaniei.
Cartea am cumparat-o de la autor fara chitanta si am platit-o cu 45 RON.
In aceasta carte pe langa multe informatii interesante despre originea pastoritului prin Romania si Bucovina, ceva poze si desene cu obiecte folosite in trecut,etc gasim si multe informatii false si voit eronate cum ar fi de exemplu standardul Ciobanescului de Sud-Estul Europei - FCI 357. Aici este complet schimbata partea de origine si istoric si nu este inscris patronajul rasei asa dupa cum se vede in standardul publicat de FCI.
Aceleasi lucruri se intampla si la pagina 307 la capitolul "STANDARDUL ACTUAL AL RASEI CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA.CONSIDERATII ASUPRA STANDARDULUI" unde nu mai apare nici denumirea oficiala de Ciobanesc Est-European macar!
Dupa cum este deja celebru in Romania cazul in care in anul 1981 ministerul agriculturii a dat un ordin - publicat in carte prin care se recunoastea omologarea standardelor raselor ciobanesc romanesc mioritic si respectiv ciobanesc romanesc carpatin dar fara sa existe in registratura ministerului sau a asociatie chinologice macar acel text depus spre inregistrare cu numar stampila etc gasim in aceasta carte la "CAPITOLUL III STANDARDUL VECHI AL RASEI CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA (CARPATIN) ( stabilit in anul 1981)" o alta gogoasa. Absolut toti arbitrii care au oficiat in Romania indiferent ca erau de la ACHR pana si dupa anul 1989 sau de la UACHIR dupa 1990 si pana in 1996 anul unificarii celor doua asociatii au recunoscut ca nu au avut la cunostiinta nici un standard oficial al acestei rase si ca fiecare a arbitrat dupa cum a crezut el de cuviinta in limita unor informatii disparate si neoficiale! Dovada acestei afirmatii o constituie eterogenitatea calificativelor si titlurilor acordate exemplarelor in acea perioada - caini mari de talie dar si mici si mijlocii, caini cu capete molossoide dar si cu capete ogaroide,etc au obtinut de la excelent la satisfacator chiar si de la aceeasi arbitrii!
Nu vom obtine NIMIC mintind cu atata tupeu si atata timp iubitorii si detinatorii de caini din Romania sau anatemizandu-ma pe mine pentru ca am publicat observatiile pertinente ale unei doamne membre a ....ACHR! ( Nici macar nu este descoperirea mea !)
Cred ca nu se mai poate nega la nesfarsit o evidenta si ca a venit timpul atat al reconcilierii cat si al dialogului real cu cartile pe masa!
Este ca sunteti si dvstra dle Corbu de acord cu acestea de mai sus?

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Dovezile minciunii ACHR-ului!

Mesaj  razvan la data de Dum Aug 15, 2010 8:37 am

CEZAR_OSICEANU a scris:Mesa nu suport mincinosii care fac astfel de lucruri in numele natiunii!
Mai jos o sa va mai dau si alte dovezi cu privire la crasa minciuna si manipulare a opiniei publice nationale din partea ACHR!
Daca nu uitam pe situl AChR (standardul in limba romana) si pe http://www.bucovinadogs.ro vom vedea ca este prezentat standardul din 2004 la rasa Ciobanesc Romanesc de Bucovina si nu la rasa Ciobanesc Est European si in paranteza denumit Ciobanesc Romanesc de Bucovina
http://www.ach.ro/STANDARDE%20_ROMAN...a_RO_09.09.pdf
http://www.bucovinadogs.ro/ro/standa...e-bucovina.htm
Acest "standard" contine inscrise ca tara de origine Romania si ca tara care patroneaza rasa - adica a omologat-o mai pe romaneste tot Romania!
Daca ne uitam insa pe situl AChR la standardul in limba engleza si pe situl FCIvom vedea ca este prezentat este standardul din 2009 aprobat de FCI avand ca denumire rasa Ciobanesc Est European si in paranteza denumit Ciobanesc Romanesc de Bucovina
Acolo vom observa ca este trecuta originea sarbo-bulgaro-romana a rasei dar si faptul ca tara care a omologat rasa nu este Romania ci sunt inscrise doua tari: Romania si Serbia!
http://www.ach.ro/STANDARDE%20_ROMAN...a_EN_09.09.pdf
http://www.fci.be/uploaded_files/357gb2009_en.doc
Nu se poate spune ca este o greseala si ca nu au avut timp sa o modifice pentru ca sunt evidente manipularea opiniei publice dar si minciuna sfruntata! Mai ales ca suntem in anul... 2010! Ca sa nu spunem de zecile de articole,interviuri,etc in care toti cei implicati din ACHR de la vladica la opinca au sustinut omologarea unica de catre Romania a acestei rase!

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

adevarul despre ciobanescul de Bucovina

Mesaj  razvan la data de Mier Feb 22, 2012 2:17 pm

Mesajul urmator se gaseste la:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?63311-Ciobanesc-Romanesc-de-Bucovina-II/page295
si a fost scris de catre Marian Drelciuc Canisa de Piatra Pinului
"15/02/2012, 14:37 #4422 piatraPinului
Vezi profil Vezi posturi forum Clasa "Baby"
Data inscrierii 12 sep, 10 Posturi 34
Am fost sunat ieri de o persoana care m-a intrebat de cand ma pricep la caini lucru care m-a amuzat toata ziua.Sunt in mijlocul ciobanestilor din anii 86.Nu voi uita niciodata de unde am plecat si unde am ajuns.In 94 am cumparat din comuna M-rea Humorului doua femele mici pe care le-am crescut apoi mi-am dorit un mascul bun si asa l-amcumparat pe Martin de la un oier vechi din comuna Stulpicani ,Flocea Gehorghe.De la acelasi crescator am mai cumparat o femela ,Frunza.Cu acesti caini am participat 3 ani in concursuri in toata tara apoi in urma arbitrajelor in 97 mi-am format canisa.Perioada 95-2002 este cunoscuta de catre vechi crescatori timp in care am fost campion Romania cu cainele meu.Am participat in cca 100 de expozitii canine timp in care am avut si bune si rele si am dobandit o experienta chinologica foarte buna.In anul 2002 am fost in sala la Bistrita cand s-au despartit cele 2 rase.Cei de la carpatini cand au primit denumirea au sarit in sus si au aplaudat.... noi ne-am multumit cu bucovina.Deci este clar ca am pierdut prima data.La formarea standarului unei rase participa toti crescatorii si proprietarii de canise al acelei rase din acel timp.Cati dintre voi ati participat sau ati fost informati de acest eveniment?Oare trei persoane pot hotari destinul unei rase fara noi crescatorii care muncim pentru acest caine?...Nu cred.Imi veti raspunde ca s-a format o subcomisie... dar cine a votat acea subcomisie?...Oare este corect ?Apoi am primit denumirea de Ciobanesc Sud-est European deci am pierdut si a duoa oara.Ne intrebam daca cei de la conducerea CRB din Bucovina sunt competenti sa ne conduca in continoare?Cu totii ne dorim sa vedem acest caine minunat omologat international ... dar sa fie Bucovina...! Cu respect canisa de Piatra Pinului. "
El arata inca odata marea minciuna a ACHR-ului legata de omologarea Ciobanescului Romanesc de Bucovina defapt a Ciobanescului Sud Est European care are ca tara de origine inscrisa pe site-ul FCI in limba engleza Bulgaria,Romania si Nordul Romaniei,si ca tari care au depus dosarul de omologare Serbia si Romania.

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Ghiuta si ai lui mincinosii neamului!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum