Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

In jos

Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

Mesaj  razvan la data de Mier Feb 22, 2012 4:46 pm

Precizare:
- Nu doresc sa denigrez pe nimeni,
- nu doresc sa nu existe rase canine neinregistrate,
- nu doresc sa atac pe nimeni in mod nemotivat
- nu doresc decat sa ii aratam impreuna pe cei care au facut rau raselor nationale si chinologiei romanesti prin politicile de minciuni, falsuri, furturi si altele asemenea Doresc sincer sa facem impreuna cu totii - indiferent de apartenanta organizatorica - lumina,ordine si curatenie in aceasta activitate numita chinologia romaneasca in beneficiul tuturora dar mai ales al cainilor.
Cu stima
Cezar Osiceanu
Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti - CNCCR Organism unic abilitat de catre Ministerul Agriculturii se se ocupe de toate problemele legate de aceste doua rase nationale in anul 1998 prin ordinul 17178/1998. Este cel care a omologat international pentru prima oara rasele de ciobanesti romanesti in anul 2004. Str. Popa Tatu,66,sector 1,Bucuresti,Romania. cnccr@yahoo.com tel. 0040744319130 www.clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro si Canisa de Romania www.CanisaDeRomania.sunphoto.ro cezarosiceanu@yahoo.com 0040744319130
Cea mai mare minciuna careia i-a cazut prada intreaga chinologie nationala din ACHR dar si iubitorilor de caini in general a fost omologarea asazisei rase de CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA!
Autorii minciunii sunt urmatorii:
- conducerile ACHR si ale clubului si comisiilor de omologare din cadrul ei
- dnul Cristian Domitian Morosanu autorul cartii de trista amintire "Ciobanescul Romanesc de Bucovina - monografie in cuvinte si imagini" publicata in anul 2010 si vanduta fara chitanta oricui doreste!
- crescatorii si detinatorii de astfel de caini din cadrul ACHR care au stiut sau au aflat despre aceasta mare minciuna si au continuat perpetuarea ei in randul populatiei Romaniei si in afara granitelor ei
In fapt povestea este cam asa:
- un arbitru sarb Milivoi Urosevici tot venea in Romania la invitatia iubitului sau prieten Petru Muntean presedinte trecator prin chinologia nationala al ACHR.Pe baza acestei iubiri a aparut ideea ca omologarea rasei ciobanesc romanesc carpatin sa fie facuta in detrimentul crescatorilor majoritari din zona Bucovinei si in favoarea detinatorilor de caini de rasa comuna denumiti pompos carpatini din zona Bistrita.Aceasta idee a avenit pe fondul unor interese materiale personale ale celor doi mai suspomeniti care aveau la Bistrita un sponsor lipsit de cunostiinte chinologice dar plin de bani si de intentii bune legate de omologarea raselor nationale dna Bodea.In plus bistritenii s-au implicat in lupta si jocurile de culise legate de alegerea presedintelui ACHR si Petru Munteanu avea interesul major de a deveni presedinte in locul lui Virgil Nicolaev.
Cum Milivoi Urosevici observase declinul major al chinologiei din fosta Yugoslavie candva un lider de piata in acest domeniu in zona Europei Centrale si Rasaritene a dorit sa ramana si el cumva in istoria chinologiei mondiale si nationale din Serbia si impreuna cu Petru Munteanu a pus la punct aceasta minciuna enorma si jignire la adresa poporului roman si a chinologiei nationale.
- practic cei doi au pacalit crescatorii din Moldova condusi de dr Gaspar Viorel ca rasa pe care ei o cresteau si o aveau inregistrata chinologic pana la acel moment inclusiv la Ministerul Agriculturii din Romania si publicata si in Monitorul Oficial ca si ciobanesc romanesc carpatin se va numi in cadrul FCI ca si Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Odata inselati acesti crescatori cei doi au conceput si trimis la FCI standardul unei rase denumite CIOBANESC SUD EST EUROPEAN, cu tara de origine in Serbia,Bulgaria si Nordul Romaniei si ca si tari care patroneaza rasa Serbia si Romania.
Ca nimeni sa nu se prinda prea usor de falsul grosolan si minciuna spusa peste tot s-a comunicat si inscris in limba romana numele rasei de Ciobanesc romanesc de Bucovina in locul celui real si langa numele real al rasei de CIOBANESC SUD EST EUROPEAN s-a trecut in paranteza numele de Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Nimeni nu s-a sesizat de acest fals grosloan,capii ACHR au iesit in presa si s-au laudat cu marea realizare a lor, crescatorii si detinatorii au luat de buna minciuna si uite asa am ajuns abia acum sa constatam falsul si jiginirea maxima adusa bunei credinte a romanului iubitor de caini sau nu!
Pentru edificare intrati pe site-ul FCI si la varianta in limba engleza care este cea oficial inregistrata si valabila in intreaga lume si veti putea constata singuri aceasta magarie maxima!
Imensa minciuna intradevar!

http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa


Ultima editare efectuata de catre razvan in Mier Feb 22, 2012 4:54 pm, editata de 1 ori

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

Mesaj  razvan la data de Mier Feb 22, 2012 4:48 pm

bianca de mihailesti pedigree + dafin de vicov de jos pedigree + r-corbu de horodnic pedigree
Domnule 10Vasilache
Dati-mi voie sa va felicit pentru faptul ca ati avut curajul sa postati aceste 3 pedigree de mai sus. Cateva prime observatii: - in toate pedigreele dvstra sunt date ale unor caini care nu au fost inregistrati in COR si arbitrati.Dovada principala si esentiala este faptul ca toti cainii care au fost vreodata inregistrati in vreo COR din Romania a ACHR,UACHIR sau CNCCR poarta COR si un numar alaturat.Cei trecuti in genealogiile dvstra cu nume si alte inscriptii NU AU EXISTAT NICIODATA IN CIRCUITUL CHINOLOGIC! - o parte din cainii din aceste pedigree au fost arbitrati altii nu.Asta arata ca desi era obligatorie arbitrarea si obtinerea dreptului de monta ACHR-ul si-a incalcat in mod voit si deliberat aceasta regula. - exista greseli in cererile facute de crescatori de inregistrare a cuiburilor.Ei nu cunosc ca toti puii dintr-un cuib au aceeasi litera de inceput.R-Corbu arata diletantism si nu cunostiinte chinologice.Mai mult chinotehnistul clubului sau asociatiei locale membre a ACHR care trimite dupa avizare declaratia de monta fatare spre inregistrare la COR ACHR a dormit sau nu a stiut citi numele cainilor?
Deci cainii care au RRB si un numar nu au fost in circuitul chinologic niciodata si sunt pusi din burta pentru a putea forma PE HARTIE asazisele 8 linii de sange pe 3 generatii cunoscute necesare omologarii la FCI initial a rasei CIOBANESC ROMANESC CARPATIN ATENTIE!Cum drul Gaspar a pierdut trenul in defavoarea cainilor lupoizi din Bistrita omologati "politic" de catre ACHR atunci s-a gasit smecheria cu Bucovina.Doar ca arbitrul Milivoi Urosevici a dorit sa ramana in instoria chinologiei mondiale si in alt fel decat ca iubit prieten al lui Petru Muntean si atunci a intins capcana omologarii Ciobanescului Est European care includea si cainii din Bucovina.Aceste lucruri se vadf in site-ul FCI-ului in limba engleza unde cainele ciobanesc sud-este european este denumit in paranteza si de Bucovina ca si o porecla data acestui caine nu ca denumire a rasei,unde originea rasei este in Serbia Bulgaria si Nordul Romaniei si unde tarile care l-au inscris pentru omologarea provizorie sunt Serbia si Romania.
Analizand in continuare cele 3 pedigree mai observam ca toate 3 au inscrise consangvinizari in genealogiile lor. Consangvinizarea este un procedeu zootehnic destinat ameliorarii raselor dar se face controlat,inregistrat, urmarit si dupa anumite criterii de performanta a exemplarelor dupa care s-a facut aceasta consangvinizare. Ce criterii de performanta au fost luate in calcul de exemplu la cainii Zmeu si Puia parintii femelelor surori Alma si Marginea din pedigreeul Biancai de Mihailesti de exemplu, devreme ce nici Zmeu si nici Puia nu au fost arbitrati vreodata? Acelasi lucru valabil in si la pedigreeul lui R-Corbu de Horodnic in care se vede ca s-a facut o consangvinizare dupa femela Frumoasa? Consangvinizarile se fac deobicei dupa masculi!! Iar in ultimul caz Alba de Humor si Anda de Humor sunt surori, este drept inregistrate in COR ACHR.

http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

Mesaj  razvan la data de Mier Feb 22, 2012 4:50 pm

Frumos acest mesaj dar mai ales adevarat: "Romani, crescatori si detinatori ai cainilor ciobanesti romanesti Asociatia Chinologica din Romania ACHR v-a mintit si v-a manipulat ani de zile in legatura cu rasa nationala denumita de catre aceasta asociatie Ciobanesc Romanesc de Bucovina ! Aceasta rasa nationala nu apartine si nu a fost omologata international de catre Romania ci de Serbia si Romania si nu isi are originea in Romania ci in Bulgaria, Serbia si Romania! Numele rasei sub care a fost omologata oficial este Ciobanesc Sud - Est European si nu Ciobanesc Romanesc de Bucovina Puteti verifica extrem de usor aceste afirmatii si gasi dovezile necesare sustinerii lor urmand link-urile urmatoare: http://www.fci.be/nomenclature.aspx care este site-ul oficial al Federatiei Chinologice Internationale cu sediul in Belgia si al carei membra este ACHR http://www.ach.ro/standarde_ciobanesti_romanesti.htm care este site-ul oficial al ACHR si unde in varianta in limba romana se scrie in mod voit fals ca originea si omologarea acestei rase apartine Romaniei iar in cea in engleza se scrie ca tarile de origine sunt Bulgaria, Serbia si Romania si tarile care au omologat rasa Ciobanesc Sud - Est European sunt Serbia si Romania! Presedintele Clubului National de Caini Ciobanesti Romanesti filiala Suceava, Gheorghe Bumbac."


http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

Mesaj  razvan la data de Mier Feb 22, 2012 4:51 pm

Mesajul urmator se gaseste la:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?63311-Ciobanesc-Romanesc-de-Bucovina-II/page295
si a fost scris de catre Marian Drelciuc Canisa de Piatra Pinului
"15/02/2012, 14:37 #4422 piatraPinului
Vezi profil Vezi posturi forum Clasa "Baby"
Data inscrierii 12 sep, 10 Posturi 34
Am fost sunat ieri de o persoana care m-a intrebat de cand ma pricep la caini lucru care m-a amuzat toata ziua.Sunt in mijlocul ciobanestilor din anii 86.Nu voi uita niciodata de unde am plecat si unde am ajuns.In 94 am cumparat din comuna M-rea Humorului doua femele mici pe care le-am crescut apoi mi-am dorit un mascul bun si asa l-amcumparat pe Martin de la un oier vechi din comuna Stulpicani ,Flocea Gehorghe.De la acelasi crescator am mai cumparat o femela ,Frunza.Cu acesti caini am participat 3 ani in concursuri in toata tara apoi in urma arbitrajelor in 97 mi-am format canisa.Perioada 95-2002 este cunoscuta de catre vechi crescatori timp in care am fost campion Romania cu cainele meu.Am participat in cca 100 de expozitii canine timp in care am avut si bune si rele si am dobandit o experienta chinologica foarte buna.In anul 2002 am fost in sala la Bistrita cand s-au despartit cele 2 rase.Cei de la carpatini cand au primit denumirea au sarit in sus si au aplaudat.... noi ne-am multumit cu bucovina.Deci este clar ca am pierdut prima data.La formarea standarului unei rase participa toti crescatorii si proprietarii de canise al acelei rase din acel timp.Cati dintre voi ati participat sau ati fost informati de acest eveniment?Oare trei persoane pot hotari destinul unei rase fara noi crescatorii care muncim pentru acest caine?...Nu cred.Imi veti raspunde ca s-a format o subcomisie... dar cine a votat acea subcomisie?...Oare este corect ?Apoi am primit denumirea de Ciobanesc Sud-est European deci am pierdut si a duoa oara.Ne intrebam daca cei de la conducerea CRB din Bucovina sunt competenti sa ne conduca in continoare?Cu totii ne dorim sa vedem acest caine minunat omologat international ... dar sa fie Bucovina...! Cu respect canisa de Piatra Pinului. "
El arata inca odata marea minciuna a ACHR-ului legata de omologarea Ciobanescului Romanesc de Bucovina defapt a Ciobanescului Sud Est European care are ca tara de origine inscrisa pe site-ul FCI in limba engleza Bulgaria,Romania si Nordul Romaniei,si ca tari care au depus dosarul de omologare Serbia si Romania.

http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

dovada minciunii ACHR

Mesaj  razvan la data de Lun Mar 21, 2016 2:02 am

Dusmanii chinologiei romanesti si ai ciobanestilor romanesti!

Am sa incerc a ajuta pentru o corecta intelegere a situatiei exacte a asa zisei rase ciobanesc Romanesc de Bucovina prezentand urmatoarele :
STANDARDUL RASEI-publicat de FCI

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL)
SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B – 6530 Thuin (Belgique)
______________________________________________________________________________
FCI-Standard N° 357 / 19.05.2009 / GB
SOUTHEASTERN EUROPEAN SHEPHERD ( numele rasei inregistrate este CIOBANESC SUD EST EUROPEAN)
(Ciobanesc Romanesc de Bucovina) ( PORECLA RASEI este Ciobanesc Romanesc de Bucovina)
TRANSLATION : RKC & SKC, revised by Jennifer Mulholland.
ORIGIN : Southeastern Europe. ( originea rasei: SUDESTUL EUROPEI)
PATRONAGE : Romania and Serbia. (PATRONAJUL RASEI: asociatiile din SERBIA si ROMANIA)
DATE OF PUBLICATION OF THE ORIGINAL VALID STANDARD : 26.03.2009. (data publicari standardului 26.03.2009)
UTILIZATION : Guardian for flocks and an excellent watchdog.
CLASSIFICATION FCI : Group 2 Pinscher & Schnauzer,
Molossoids breeds, Swiss Mountain and Cattle dogs.
Section 2.2 Mountain type Molossoids.
Without working trial. ( fara probe de lucru)
BRIEF HISTORICAL SUMMARY : It is a natural breed with its origin in the Carpathian Mountains (Romania and Serbia) and the South of Danube (some regions of Bulgaria).( Este o rasa naturala avand originea in Muntii Carpati din Serbia si Romania si in Sudul Dunarii in cateva zone din Bulgaria)
Special attention for the development of the breed arose in the regions of northeastern Romania, the county of Bucovina as well as in the South of the Danube (Serbia) : the well-known transhumance areas
of the shepherds since immemorial times.( o atentie speciala asupra extinderii rasei a fost in nordestul Romaniei,zona Bucovinei, la fel ca si in sudul Dunarii in Serbia, zone binecunoscute pentru transhumanta inca din timpurile stravechi) Selection and improvement have lead to the actual type.( Selectia si ameliorarea au condus la tipul actual inregistrat)
The breed is successfully used both for defending the flocks and herds and as watchdogs for households in the mentioned regions.

si

CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA-standardul rasei-publicat de ACHR
CIOBĂNESC ROMÂNESC DE BUCOVINA
(Chien de berger roumain de Bucovine)
ORIGINE: România
UTILIZARE: Câine ciobănesc pentru turmele de oi si pentru bovine. Excelent câine de pază.
CLASIFICARE F.C.I.: Grupa II Pinscher-Schnauzer, Molossoizi, Câini de cireadă si de munte elvețieni si alte rase
Secțiunea 2.2 Molossoizi, tip montan
Fără probă de lucru
SCURT ISTORIC: Ciobănescul de Bucovina este o rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților, în Bucovina, mai exact în nord-estul României. Această rasă a beneficiat de o atenție specială în ceea ce priveste selectia si ameliorarea, ceea ce a condus la existența tipului actual. In această regiune, exemplarele acestei rase sunt utilizate cu mare succes la paza turmelor si a proprietătii. Acest câine mai este foarte cunoscut si sub denumirea de "DULĂU" sau "CĂPĂU" .
Primul standard a fost redactat în 1982 si reactualizat în 2001 de către Asociatia Chinologică Română. Standardul actual, datând din 29.03.2002, a fost redactat si actualizat în conformitate cu modelul stabilit de Adunarea Generală FCI de la Jerusalem în 1987.

COMENTARII:
- standardul oficial in intrega lume chinologic afiliata acestui ONG ce respecta legile statului belgian este cel de la FCI
- numele real si oficial al rasei inregistrate la FCI este CIOBANESC SUD-EST European si NU Ciobanesc de Bucovina!
- originea rasei inscrisa la FCI este in BULGARIA,SERBIA si NORDUL BUCOVINEI si NU ROMANIA
- pentru toti cei care au absolvit scoala primara este evident ca NORDUL BUCOVINEI NU ESTE IN ROMANIA CI IN UCRAINA!
- asociatiile care au depus cererea de inregistrare a rasei sunt: asociatia din SERBIA si ACHR din Romania si doar ele impreuna au dreptul de a modifica in timp acest standard si nu ACHR singura deci rasa nu este o rasa nationala romaneasca!
- autorii acestui fals sunt Milivoi Urosevici si Petru Munteanu cu largul concurs al conducerilor ulterioare ale ACHR . Faptul ca ei sunt membri ai comunitatii gay nu trebuie interpretat ca un afront adus restului oamenilor considerati normali sub acest aspect.
- in conformitate cu regulile din FCI o noua rasa cu numele si caracteristicile rasei asemanatoare cu cele ale rasei Ciobanesc Sud-Est European nu se poate inregistra NICIODATA !
- in dosarul de inregistrare al acestei rase NU au fost trimise documentatii chinologice de genul: dosare genealogice,dosare medicale, etc din partea celor doua asociatii din Serbia si Romania care sa ateste ca aceasta rasa, declarata comuna ambelor tari ca si patronaj, a fost inregistrata initial in fiecare tara, ca a urmat tipicul chinologic obligatoriu in fiecare tara (inregistrarea si publicarea unui standard intern in fiecare tara,inregistrarea in Cartile de Origine nationale,atestarea arbitrilor pentru aceasta rasa,etc)

CONCLUZIA FINALA:
CIOBANESCUL DE BUCOVINA ESTE O MARE MINCIUNA SI UN MARE FALS,O JIGNIRE CRASA LA ADRESA ROMANIEI!
http://clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro/Ciobanescul_de_Bucovina_o_MINCIUNA_imensa

razvan
puppy
puppy

Mesaje : 326
Data de inscriere : 06/05/2010

Sus In jos

Re: Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum